Ons verhaal

Om onze afvalberg te reduceren begonnen we met een composthoop op het dakterras van ons appartement in Amsterdam. Een mooie manier om zelf compost te maken voor het eigenlijke plan: een kleine daktuin met zelfverbouwde groenten. Van een reductie van onze afvalberg was eigenlijk nauwelijk sprake, het merendeel van ons afval is blijkt nog niet te composteren.

De plastic berg afval die we wekelijks verzamelden werd een bron van irritatie. Moet al dat verpakkingsmateriaal? En waarom is plastic-vrij en zero-waste zo moeilijk? En hoe past dit in een druk leven?

Vandaar DAVV – een initiatief om het beste groen design bij elkaar te brengen en zero-waste makkelijk te maken. Producten op de website vallen in verschillende categorieen: WasteZERO, WasteLESS, WasteFAIR. Zo vaak mogelijk zullen we nieuwe producten aan de selectie toevoegen en op zoek gaan naar groene alternatieven voor de producten die je niet wilt missen.

Mail jouw zero waste tips naar klantenservice@davv.nl en volg ons op Instagram & Facebook om meer te leren over een leven met (bijna) zero waste.

 

Hoe groen is DAVV?

  • DAVV werkt alleen met merken die duurzaam zijn en helpen de wereld groen te houden
  • DAVV werkt met Triodos duurzame bank
  • DAVV hergebruikt of recycled al het verpakkingsmateriaal en gebruikt alleen verpakkingsmateriaal dat recyclebaar is.
omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein